Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen *** Onder 'Informatie' vind je alles wat je moet weten over het bestellen van jouw keuken achterwand ***

€ 0,00
Bekijk onze collectie!
 12 juni 2019

Kunststof keuken achterwand

De keuken ziet er al lang niet meer hetzelfde uit als 50 jaar geleden. Stijl en smaken veranderen maar ook het materiaal dat gebruikt wordt, is nu anders.

Dat geldt natuurlijk voor bijna alles.

Eén van de dingen waar nog steeds dezelfde techniek voor wordt gebruikt is de keukenachterwand. Daar vindt u namelijk nog steeds tegels.

De tegels lijken niet meer zo oubollig als vroeger maar het zijn nog steeds tegels. Daar valt dus nog veel te verbeteren.

Keukenachterwanden van kunststof

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om dit beter aan te pakken. Tegels hebben toch altijd wel wat nadelen.

Voornamelijk het schoonmaken tussen de voegen is een probleem. Daarnaast zien tegels er ook niet strak uit.

Als u nog verder nadenkt dan komt u er al snel achter dat het monteren van de tegels ook niet makkelijk gaat. Dat moet namelijk één voor één. Van tegels heeft u er altijd veel nodig en ze moeten wel perfect recht hangen.

Dat is kans op drama. 

Een keukenachterwand van kunststof is de oplossing. Dit is namelijk één vaste, gladde plaat en past helemaal in de tijd van nu.

Tegenwoordig heeft kunststof namelijk veel verschillende voordelen die het super geschikt maakt om in de keuken te gebruiken.

Maak kennis met dibond wandpanelen

Dibond bestaat uit een 3 mm dikke kunststof kern van PE (polyethyleen, type LDPE) met aan de voor- en achterkant een flinterdunne laag van 0,3 mm dik aluminium. Zo haalt u dus het beste uit twee werelden. Het aluminium is sterk, de kunststof is licht.

Een kunststof achterwand voor in de keuken is dus de perfecte oplossing.

Eigenschappen van kunststof wandpanelen

Er zijn een paar eigenschappen die alle materialen in de keuken moeten hebben. U heeft bij uw kookplaat natuurlijk te maken met hitte. Een beetje hittebestendigheid kan dus geen kwaad.

Daarnaast plaatst u een kunststof wandpaneel ook vlakbij uw wasbak. Waterbestendigheid is dus ook geen overbodige luxe.

Gelukkig voldoet dit dibond materiaal daar perfect aan.

Hitte

Het enige waar u bij op moet letten zijn gasfornuizen. 

Bij langdurige, extreme hitte kan de kunststof kern van uw keukenachterwand namelijk smelten en vervormen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vermijd daarom direct contact tussen de vlam en de achterwand. 

Wij adviseren, indien u dus nog een gasfornuis heeft, om tenminste 10 centimeter tussen de achterwand en de achterste gaspit te laten. Is de afstand kleiner dan 10 centimeter? Kies dan onze aluminium keuken achterwand. Die heet bij ons de Pimp Superior.

Als u geen gasfornuis heeft maar een inductie- of ceramische kookplaat, dan zit u dus al goed en is er niets aan de hand.

Let wel even op met hete pannen. Laat deze niet direct tegen de kunststof achterwand aan komen.

U kunt dit bij u thuis even checken door een grote pan op het achterste pitje te zetten en te kijken of de pan tegen uw achterwand aan komt. Zo nee, dan is een kunststof achterwand in uw keuken een prima optie.

Water

Water is echt helemaal geen probleem voor dit materiaal. Als u dit materiaal nat maakt, stroomt het water zo naar beneden. Even met de vaatdoek erover en klaar. 

Eenvoudig schoon te maken

Het is super eenvoudig om dit materiaal schoon te maken. Een schone vaatdoek en een beetje warm water is alles dat u nodig heeft. 

Bij een grondige schoonmaakbeurt zou u gebruik kunnen maken van een beetje allesreiniger maar van borstels, bleek, ontvetters en schuursponzen kunt u afscheid nemen. Die heeft u niet meer nodig.

In welke afmetingen kun je een dibond wandpaneel krijgen?

De maximale lengte van een dibond keukenachterwand bij Pimp Your Kitchen is 395 centimeter.

De maximale breedte is 145 cm.

Heeft u langere of hogere stukken nodig?

Dan schuift u twee of meerdere delen tegen elkaar aan. U ziet dan wel een klein naadje.

Bij Pimp Your Kitchen hebben we dit materiaal “Pimp Solid” genoemd, in de onderstaande afbeeldingen ziet u nogmaals in het kort alles dat u moet weten.

Delen: