Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

WIJ ZIJN OP VAKANTIE VAN VR. 12 JULI T/M ZO. 4 AUGUSTUS. U KUNT GEWOON BESTELLEN, VANAF 5 AUGUSTUS STARTEN WE WEER MET DE PRODUCTIE *** Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen *** Onder 'Informatie' vind je alles wat je moet weten over het bestellen van jouw keuken achterwand ***

€ 0,00

Informatie

Materialen

Bij ons kun je kiezen uit drie verschillende materialen voor jouw nieuwe keukenachterwand. Dit zijn de Pimp Superior, de Pimp Solid en de Pimp Flexible. Je vindt wat meer informatie over onze materialen in dit eenvoudige materialenoverzicht. Vind je het kiezen nog lastig? Vraag dan onze staaltjes aan, We sturen ze dan zo spoedig mogelijk naar je op, dan kun je thuis even goed kijken wat het beste bij jouw situatie past.

Hieronder stellen we onze materialen graag even wat uitgebreider aan je voor;

 

Onze Pimp Superior...

is uniek materiaal voor keuken achterwanden! Dit bestaat uit 2 mm dik, watervast en lichtgewicht aluminium, voorzien van een bijzondere coating. Met speciale inkten kunnen we elk mogelijk beeld in deze coating overbrengen. Het ontwerp dat we voor je hebben gemaakt wordt volgens een gepatenteerd vacuüm procédé op een aluminium paneel aangebracht en dat gebeurt bij een temperatuur van ruim 200 graden Celcius. De Superior is daarom ook erg goed bestand tegen warmte van bijvoorbeeld het fornuis in je keuken. Standaard heeft dit materiaal een prachtig glanzende finish, we kunnen het desgewenst ook in mat afwerken, dit heeft als voordeel dat je geen reflectie hebt van ramen en/of spotjes in je keuken. Dit materiaal is eveneens een uitstekend alternatief voor een glazen achterwand, daarnaast is het ook veel makkelijker om te monteren.

We maken de wand helemaal op maat voor je, dit betekent dat we alle uitsneden voor hoogte verschillen van bovenkastjes of afzuigkap en de uitsparingen voor de stopcontacten kosteloos voor je verzorgen. De maten moeten we dan wel heel precies weten, je kunt op onze site meer lezen over het inmeten van je keuken voor de nieuwe keukenwand. De keukenwand kun je heel eenvoudig monteren. Met een Polymeer montagekit druk je de nieuwe achterwand tegen de muur. De ondergrond hoeft hiervoor niet volledig glad afgewerkt te zijn, het kan zelfs zo over (oude) tegels of spachtelputz aangebracht worden.

 • Afmetingen Een Pimp Superior plaat is 400x145 cm. Omdat wij daar jouw achterwand uit gaan frezen kan deze niet groter zijn dan maximaal 395 cm lang bij een hoogte van 140 cm. Wanneer de achterwand van de keuken uit meerdere delen bestaat, bijvoorbeeld bij een hoekkeuken of een u-vormige keuken, dan kun je de achterwand natuurlijk uit meerdere delen samenstellen.
 • Schoonmaken Je kunt de Pimp Superior plaat eenvoudig schoonmaken met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken géén oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.
 • Brandveiligheid Een PimpYourKitchen Pimp Superior plaat is zelfdovend (flame spread classification class A, based on ASTM E84 methode). 
 • Garantie Op ons Pimp Superior materiaal geldt 5 jaar garantie op de kleurechtheid van het materiaal.

 

de Pimp Solid...

heeft een dikte van 3 mm. De kern is PE (Polyethyleen, Type LDPE) en de aluminium toplaag is aan beide zijdes 0,3 mm dik. Het Pimp Solid plaatmateriaal wordt direct bedrukt met het ontwerp dat we speciaal voor jou kunnen maken, afgewerkt met een matte of hoogglans blanke coating. Hierdoor wordt de keukenwand zeer duurzaam, bestand tegen hitte van het koken en goed schoon te maken. Dit materiaal is watervast en lichtgewicht. Ook deze Pimp Solid maken we geheel kosteloos op maat voor je en net als bij de Pimp Superior kun je de nieuwe keukenwand monteren met een Polymeer montagekit. Lees ook meer informatie over het monteren van de verschillende materialen.

 • Afmetingen Een Pimp Solid plaat is 400x145 cm. Omdat wij daar jouw achterwand uit gaan frezen, kan deze niet groter zijn dan maximaal 395 cm lang bij een hoogte van 140 cm.  
 • Schoonmaken Je kunt de Pimp Solid plaat eenvoudig schoonmaken met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken géén oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.
 • Brandveiligheid Een PimpYourKitchen Pimp Solid plaat is zelfdovend (flame spread classification class A, based on ASTM E84 methode). 
 • Garantie Op ons Pimp Solid materiaal geldt 5 jaar garantie op de kleurechtheid van het materiaal.

 

Of kies voor onze Pimp Flexible...

die wordt gemaakt van een hoge kwaliteit op latex gebaseerd papier, bedrukt met het voor jou gemaakte ontwerp door middel van gepigmenteerde inkten. Dit papier wordt eenzijdig gelamineerd. Dit laminaat is voorzien van een UV-filter, hierdoor blijft de kleur langdurig mooi. Daarbij zorgt het ervoor dat de achterwand goed gebruikt kan worden in de keuken en achter het fornuis. Het is ook heel eenvoudig te reinigen. Het Pimp Flexible materiaal is 0,5 mm dik en breng je met wandlijm aan op de gladde/vlakke ondergrond. We leveren de Pimp Flexible op maat aan, de uitsparingen voor stopcontacten en de uitsneden voor eventuele hoogteverschillen kun je heel gemakkelijk na de montage zelf aanbrengen met een scherp hobbymesje. Lees hoe je de Pimp Flexible het beste kunt monteren op onze site.

 • Afmetingen Een achterwand op Pimp Flexible materiaal kan in lengte vrijwel onbeperkt zijn bij een maximale hoogte van 133 cm. 
 • Schoonmaken Je kunt het Pimp Flexible materiaal eenvoudig schoonmaken met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken géén oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.
 • Brandveiligheid Het Pimp Flexible materiaal is zelfdovend (flame spread classification class A, based on ASTM E84 methode).  
 • Garantie Op ons Pimp Flexible materiaal geldt 5 jaar garantie op de kleurechtheid van het materiaal.

 

 

 

Maak ook kennis met de Pimp Solid Uni Color...

 

Als je toch op zoek bent naar iets anders, bekijk dan eens deze Uni kleuren collectie. We hebben verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Dit materiaal heeft ook een dikte van 3 mm. De kern is PE (Polyethyleen, Type LDPE) en de aluminium toplaag is aan beide zijdes 0,3 mm dik. Eventueel met een print in zwart-wit maak je er echt iets unieks van, deze wordt net als de Pimp Solid voorzien van een mooie matte coating, die zorgt voor kleurvaste, hittebestendige en goed schoon te maken keuken achterwand.

 • Afmetingen De uni-achterwanden kunnen we tot 305 cm x 150 cm uit één stuk maken.
 • Jouw eigen ontwerp We kunnen alle Uni wanden voorzien van een zwart-wit print, met uitzondering van de Pimp Solid Uni Grafiet, deze is te donker om tot een mooi resultaat te komen.

De prijs voor dit materiaal is op aanvraag, dus mail je wensen naar ons en je ontvangt zo spoedig mogelijk een passende offerte.

 

De Pimp Solid Uni Wit is RAL 9016. Deze is echter te bestellen als een normale Pimp Solid achterwand (klik hier). De maximale maat hiervan is 395 x 140 cm.