Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen *** Onder 'Informatie' vind je alles wat je moet weten over het bestellen van jouw keuken achterwand ***

€ 0,00
Info over
 11 juni 2019

RVS achterwand tips

U heeft vast al eens een mooie RVS keuken achterwand gezien. Misschien heeft er zelf wel één thuis!

Of u nou zoekt naar uw eerst keukenachterwand of gewoon tips wilt lezen over hoe u van uw RVS keukenwand een nóg groter succes maakt, in onderstaande lijst staan zeker een paar bruikbare tips!

Misschien zoekt u wel een nieuw design! Ook dan heeft u wat aan onze tips. Lees snel verder!

Tip 1: Kies een design dat bij u past

Een RVS keukenachterwand kan worden voorzien van allerlei foto’s, patronen, afbeeldingen en designs. Er zitten veel prachtige opties tussen die allemaal fantastisch in uw keuken staan.
Het beste kiest u echter voor een foto die voor u een bepaalde betekenis heeft. U kunt zelfs uw eigen foto aanleveren. 

Een RVS keukenachterwand gaat namelijk erg lang mee, waarschijnlijk zelfs langer dan de keuken zelf. Het kiezen van een afbeelding die tijdloos of bijzonder voor u is, kan daarom nog lang in uw huis blijven hangen. Vindt u het leuk om af te wisselen? Dan kunt u hier ook wat minder tijd aan besteden.

Tip 2: Doe eerst inspiratie op voordat u een keuze maakt

U kunt veel inspiratie vinden op onze inspiratiepagina. Er is namelijk meer mogelijk dan u denkt. Niet alleen foto’s maar ook materiaallooks zoals hout, beton, marmer of mooie bakstenen! Daarmee creëert u eenvoudig een stijl die echt bij u past. Bekijk onze Rustic Look collectie maar eens.

Er zijn veel voorbeelden te vinden van mensen die helemaal hun eigen draai hebben gegeven aan hun keukenwand.

Wat dacht u bijvoorbeeld van deze tekening in de keuken van Truus?

Of uw favoriete recept op uw wandpaneel? Zo weet u altijd iets lekkers te serveren!

Tip 3: Houdt rekening met waar u uw stopcontacten plaatst

Boven uw aanrecht is het altijd handig om stopcontacten te hebben. Waarschijnlijk zitten die er bij uw keuken al in. Als u een RVS keukenwand laat plaatsen, wilt u natuurlijk niet dat de stopcontacten achter de wand komen waardoor ze onbruikbaar worden.

Uitsparingen zijn een goede oplossing. Uitsparingen zijn gaten waar uw stopcontacten precies doorheen passen. Het opmeten van uw stopcontacten is dan wel belangrijk. We hebben een handige video gemaakt om u daarbij te helpen. U ziet dan precies wat u moet doen. Bekijk de video hieronder.

Bij een nieuwe keuken kunt u nog zelf bepalen waar uw stopcontacten in de muur moeten komen. Kies sowieso voor een stopcontact aan beide uiteindes van uw aanrecht. Vaak staan daar apparaten zoals een koffiezetter of een tosti-ijzer. Daarnaast staat onder het aanrecht waarschijnlijk een vaatwasser. Een paar stopcontacten in de buurt is dus nooit verkeerd.

Bonus tip: verwerk uw stopcontacten in het aanrechtblad. 

Door een zogenoemde elevator stopcontact in uw aanrecht te plaatsen zijn de stopcontacten alleen zichtbaar wanneer u die nodig heeft.. Daarna verdwijnen ze weer in uw aanrecht. Dit ziet er strak en opgeruimd uit.

Tip 4: Zorg voor een schone en droge ondergrond 

Een RVS keukenachterwand is eenvoudig om te monteren. U kan dit zelf doen of er een vakman voor inhuren. 

U hoeft eigenlijk maar met een paar dingen rekening te houden. De ondergrond moet schoon en droog zijn. Oude vlekken zijn geen probleem, die schijnen na het plaatsen van de wand niet door. Zorg er wel voor dat u etensresten, stof en dergelijk niet laat zitten. Dat kan later gaan schimmelen.

Dat is alles. Droog en schoon. 

Voorderest hoeft u echt niks te doen met de ondergrond. Het hoeft niet gladgestreken te worden. Zelfs tegels kunt u laten zitten. U plakt een RVS keukenachterwand gewoon over de tegels heen! In dat geval is het beter om de tegels wel even te ontvetten.

Tip 5. Gebruik kit om je RVS wandpaneel tegen de muur te bevestigen

Als u de keukenwand heeft ontvangen, haalt u hem uit de verpakking. De wand is dan direct klaar om gemonteerd te worden. Er zijn verschillende opties om dit te doen. Bijvoorbeeld door schroeven te gebruiken.

De mooiste manier is echter het gebruik van kit. Verspreid de kit gelijkmatig over de achterkant van het wandpaneel en druk deze tegen uw wand. 

In één van onze filmpjes laten we precies zien wat u moet doen. Daarin wordt al snel alles duidelijk.

Delen: