Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen *** Onder 'Informatie' vind je alles wat je moet weten over het bestellen van jouw keuken achterwand ***

€ 0,00

Veelgestelde vragen

Materialen en montage

Uit welke materialen kan ik kiezen voor mijn nieuwe keuken achterwand?

We kunnen jouw nieuwe keukenwand op drie verschillende materialen leveren, namelijk de Pimp Superior, de Pimp Solid en de Pimp Flexible. Alles wat je wilt weten over de materialen en de verschillen kun je vinden op onze materialen pagina. Hier wordt alles uitvoerig uitgelegd en vind je video's van hoe je deze het beste kunt monteren. 

Zijn de materialen waterbestendig?

Op al onze materialen wordt een coating (Pimp Superior en de Pimp Solid) of laminaat (Pimp Flexible) aangebracht, dit zorgt ervoor dat de materialen waterbestendig zijn. Het is belangrijk om de keuken achterwand altijd - liefst rondom -  af te kitten. Hiermee voorkom je de doorloop van water en kunnen er geen vet, vuil en bacteriën achter de wand komen. Afkitten zorgt dus voor een hygiënische afsluiting tussen de achterwand en de rest van de keuken. Onze Pimp Superior is zelfs uitermate geschikt voor gebruik in doucheruimten en badkamers.

Hoe zit het met de hittebestendigheid van de materialen?

Al onze materialen zijn geschikt voor achter het fornuis, wanneer je op gas kookt is het wel van belang dat er geen direct vlamcontact is met de achterwand. Nu is dat bij de meeste gasfornuizen niet het geval, maar het is verstandig dit even goed te controleren in jouw keuken. Ook direct contact met hete pannen dien je te vermijden, van vetspetters of stoom tijdens het koken hebben de materialen niets te lijden. De minimale afstand voor onze Pimp Solid en de achterste gaspit is 10 cm, dit omdat de kern van dit materiaal uit een kunststof bestaat, deze zou door langdurige en extreme hitte, vervormingen kunnen vertonen. 

Mocht er sprake zijn van een gasfornuis met grote pitten of bijvoorbeeld een wokbrander aan de achterzijde (i.p.v. in het midden) dan bevelen we onze Pimp Superior aan. Dit materiaal is tijdens de productie gebakken in een oven bij een temperatuur van 200 graden Celsius. Is de afstand tussen de achterwand en het gasfornuis te klein? Dan adviseren wij ook een backboardsaver te plaatsen ter bescherming van je nieuwe keuken achterwand.

En de brandveiligheid?

Al onze materialen voor in de keuken zijn zelfdovend - flame spread classification class A, based on ASTM E84 methode. Bekijk ook onderstaand filmpje.

Waarmee maak ik mijn nieuwe keuken achterwand schoon?

Je kunt de achterwand het beste schoonmaken met een zachte doek met allesreiniger of zeep. Gebruik voor het schoonmaken geen oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.

Het schoonmaken van een keukenachterwand is ook nog eens heel gemakkelijk! Bekijk het filmpje hieronder!

Zie ik straks de achtergrond door de achterwand heen?

Nee, onze materialen zijn niet transparant, we leveren geen glas of plexiglas.

Pimp Solid en Pimp Superior
De plaatmaterialen Pimp Solid en Pimp Superior zijn  respectievelijk 3 en 2 mm dik. De basiskleur is wit, hier kun je niet doorheen kijken. 

Pimp Flexible
Pimp Flexible is het beste te vergelijken met een hoge kwaliteit behang met een extra laag om het hittebestendig en afneembaar te maken. Wanneer je grote witte (onbeprinte) delen in je ontwerp hebt en er zit veel kleurverschil op de ondergrond dan kan het zijn dat je deze er licht doorheen ziet. In dat geval is het raadzaam de ondergrond zo egaal mogelijk van kleur te maken.

Waar moet ik op letten wanneer ik de maten voor mijn keukenwand ga doorgeven?

Wij leveren de plaat op de maten zoals jij doorgeeft met bestellen, we kunnen dit op 0,1 cm nauwkeurig produceren. Let er wel op dat de als de plaat ergens tussen moet passen, zoals kastjes of muren, je beter rekening kunt houden met een kleine speelruimte. We adviseren een marge van -4 mm in de breedte en -3 mm in de hoogte, dit is in de meeste gevallen voldoende. Het is van belang dat je nauwkeurig meet en onze terugkoppeling van de maten altijd goed controleert. Lees hier meer uitleg over het opmeten van je keukenwand.

Kunnen jullie ook bij mij komen opmeten en de wand monteren?

Jazeker. We bieden  ook een service aan voor het opmeten van de juiste afmetingen van jouw nieuwe keukenwand en de montage ervan. Een collega van ons komt dan bij je langs en geeft volledig advies betreft het inmeten van de keukenwand en de juiste materialen voor in jouw keuken. Nadat je jouw ideale keukenwand hebt samengesteld en is geproduceerd, zorgen wij voor de montage. Meer informatie over onze ontzorgingsservice vind je hier.

Waaraan moet de ondergrond voldoen?

Voor onze Pimp Solid en Pimp Superior zijn er niet zoveel eisen, je kunt deze wanden zelfs gewoon over tegels aanbrengen. Ook spachtelputz is geen probleem, zorg echter wel dat de montagekit goed verdeeld wordt.

De Pimp Flexible kun je het beste monteren zoals je ook met behang doet, met extra sterke behanglijn, zoals vinyl en textiel lijm of behangranden lijm. Zorg ervoor dat de wand mooi glad is afgewerkt, schoon en stofvrij is. Is er oneffenheid op de ondergrond, een structuurbehang of spachtelputz bijvoorbeeld, dan zal de keukenwand niet goed hechten. In dat geval is het verstandiger te kiezen voor de Pimp Solid of Pimp Superior.

Waar moet ik aan denken als ik de maten voor mijn keukenwand doorgeef?

Wij leveren de keuken achterwand op het formaat dat je bij de bestelling opgeeft, door het productie proces kan de uiteindelijke maat 1,5 mm afwijken. Mocht de wand tussen muren en kastjes komen, dan is het verstandig rekening te houden met een extra marge, zodat deze straks niet klem komt te zitten. We adviseren om in dit geval -4 mm in totaal van de breedte af te halen en -3 mm van de hoogte, is je wand bijvoorbeeld 320 cm x 60 cm, dan kun je het beter op 319,6 cm x 59,7 cm bestellen. Zo past je nieuwe keukenachterwand perfect en sluiten de wanden die in de hoek samenkomen mooi aan. Lees meer over het inmeten als je nog iets uitgebreidere informatie wil.

Ik heb een andere vraag