Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

*** Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen ***

€ 0,00

Informatie

Hoe inmeten?

We maken de wand helemaal op maat voor u, inclusief hoogteverschillen en alle uitsparingen voor stopcontacten die mogelijk in uw wand zitten. Om er zeker van te zijn dat uw keuken achterwand straks helemaal goed past en dus makkelijk te monteren is, is het voor de bestelling noodzakelijk dat wij de afmetingen heel precies weten. Moeilijk is het niet, als u het even wat aandacht geeft. Ik leg het graag uit!

Meet de ruimte waar uw nieuwe keukenwand moet komen nauwkeurig op en geef de afmetingen in cm aan ons door, dit mag heel precies tot één cijfer achter de komma. Maak eventueel even een schetsje van uw keukenwand (of van de keuken) en zet hier alle maten in, dit kunt u er later weer bijpakken om de maten goed te controleren. Daarbij kunt u deze schets ook heel gemakkelijk even fotograferen en naar ons doorsturen, dan is het gelijk heel duidelijk waar we over praten.

Begin met de lengte maten, meet altijd van links naar rechts en vergeet bijvoorbeeld niet aan te geven tot waar de bovenkastjes lopen en hoe breed de afzuigkap is. Meet de maximale breedte van uw keuken achterwand, meestal is dit ook de lengte van het werkblad.

Ga daarna door met de hoogte, meet vanaf uw aanrechtblad tot de afzuigkap en doe dit ook onder de bovenkastjes, noteer deze maten gelijk.

 

Uitsparingen voor Stopcontacten

Heeft u ook stopcontacten in de wand die u door ons wil laten uitsparen, of waarmee we in het ontwerp rekening moeten houden? Helemaal goed, maar ook hier is nauwkeurigheid van belang. Verwijder eerst de afdekplaatjes van het stopcontact, zodat de inbouwdoos van het contactpunt te zien is. Deze gaat u vervolgens opmeten, begin weer vanaf de linkerkant van uw achterwand en meet tot het begin van de metalen omlijsting. Daarna meet u vanaf het linkse einde van de achterwand tot het rechtse einde van de metalen stopcontactomlijsting. Uiteraard doet u hetzelfde vanaf uw aanrechtblad naar boven. We kunnen de uitsparing vierkant of rechthoekig maken, we spreken dan van een 'van....cm tot ....cm' maat. Of desgewenst een ronde uitsparing, hierbij is het van belang dat u de diameter van de inbouwdoos precies opmeet en ons de 'hart-maten' doorgeeft of de van-tot' maten, ook weer van links gemeten en van onderen.

 

 

Moet ik nog rekening houden met een speelruimte of marge?

Ja, dat is wel verstandig! Wij geven je altijd de mogelijkheid om op je exact opgemeten maten onze advies marge toe te passen. Dit is -0,4 cm in de breedte en -0,3 cm in de hoogte. Onze ervaring is dat dit in vrijwel alle gevallen goed uitkomt. Uiteraard ken jij jouw eigen keuken het beste en weet je waar de knelpunten zitten. Wanneer je zelf een marge aan wil houden mag dat natuurlijk ook. Wij vervaardigen de wanden altijd volgens de exacte specificaties, die je in de configurator aangeeft. Wil je een marge toepassen, dan moet je die dus al toepassen op de maten die je invult in de configurator.

Wilt u graag twee keuken achterwanden die in de hoek samenkomen? Geen probleem, de afbeelding kan ook gewoon doorlopen. Wij produceren de panelen zo dat u de wanden in de hoek 'sluitend' kunt monteren, ze overlappen elkaar dan niet en dit geeft het mooiste resultaat. Alleen al daarom is het wel raadzaam rekening te houden met de dikte van het materiaal, met onze advies speelruimte zit u ook in deze situatie altijd goed.

 

Alles genoteerd? Mooi, doorsturen maar!