Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Kijk ook eens bij 'Collectie' in de categorie 'Nieuw' voor de laatste toevoegingen *** Onder 'Informatie' vind je alles wat je moet weten over het bestellen van jouw keuken achterwand ***

€ 0,00

Alles wat u moet weten over keukenachterwanden

Keukenachterwanden, die nieuwste trend in keuken interieur. Bedenk het volgende: u heeft net een nieuwe keuken laten installeren in uw huis en u bent helemaal tevreden. Mooie nieuwe kastjes, een prachtig aanrechtblad, alles ziet er weer netjes uit. Maar die achterwand dan? U zou weer voor tegels kunnen gaan maar dan heeft u grote kans dat het er weer ouderwets uit gaat zien. Om over schoonmaken nog maar te zwijgen. Heeft u al zin om weer met een doekje tussen alle voegen te gaan poetsen?

Daar is iets beters voor te verzinnen, namelijk keuken achterwanden die uit één stuk bestaan. Geen voegen meer dus.

U kunt deze aluminium keukenachterwanden natuurlijk ook gebruiken in uw huidige keuken. Zo heeft u in één simpele stap toch al snel een nieuw aangezicht. Het makkelijkste is nog wel dat u een aluminium keukenachterwand gewoon over de tegels heen plakt. U bent dus zo klaar.

Er zijn aardig wat voordelen te bedenken, in deze blog zetten we alle voordelen voor u op een rij.

1. Met sublimatie zijn alle ontwerpen mogelijk

U denkt waarschijnlijk nog aan de limitaties van tegels of andere materialen dan aluminium. Bijvoorbeeld dat er maar één kleur mogelijk is of maar één patroon. Door middel van sublimatie wordt het verhaal heel anders, met deze techniek kunnen wij alle denkbare foto’s, afbeeldingen, patronen, kleuren en ontwerpen op uw achterwand zetten. Haarscherp, kleurecht en dus extreem realistisch. Ja, ook uw eigen foto’s of ontwerpen kunt u naar ons opsturen. Binnenkort hangt het bij u in de keuken!

We kunnen de aluminium keukenachterwand zelfs op andere materialen laten lijken die op zichzelf minder geschikt zouden zijn in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan houtbeton, marmer of ander natuursteen. Met de sublimatie techniek kunnen wij deze materialen zo natuurgetrouw nabootsen dat sommige mensen pas door hebben dat het nep is, als ze de achterwand aanraken.

Materiaal zoals echt hout (niet erg brandveilig achter een fornuis of hete kookplaat), beton (moeilijk schoon te maken) en marmer (duur en zwaar) worden op deze manier toch mogelijk in de keuken door realistisch uitziende materiaal-looks te kiezen. Zo heeft u veel meer vrijheid in de inrichting van uw keuken.

2. Een aluminium keukenachterwand is super eenvoudig schoon te maken

De aluminium plaat die in de keuken wordt opgehangen, is door ons eerst voorzien van een speciale laag coating. Het is ook deze coatlaag waar de gesublimeerde afbeelding in is verwerkt. Het voordeel hiervan is dat al het mogelijke vuil er zo vanaf glijdt. Het enige dat u echt nodig heeft is een schone vaatdoek en eventueel wat allesreiniger. Bekijk onderstaand filmpje maar eens.

Dit is echter niet de enige reden dat een aluminium keukenachterwand zo eenvoudig is schoon te maken. In de inleiding kon u al ontdekken dat de plaat 100% glad is. Dus geen voegen, gleuven, groeven, kieren of gaatjes. Vuil kan dus nergens in vast komen te zitten. Dit maakt uw aluminium keukenachterwand super hygiënisch.

Waar u wel even op moet letten is dat u geen schuurspons of schuurmiddel gebruikt. Bij tegels had u dat misschien nog nodig maar bij dit materiaal absoluut niet. Als u het wel gebruikt, zou u de achterwand kunnen beschadigen, dat zou jammer zijn!

3. Veiligheid is belangrijk

U staat er waarschijnlijk niet bij stil maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Ook in de keuken. Als u thuis gebruik maakt van een gasfornuis denkt u misschien aan brandgevaar, maar ook met ceramisch- of inductie koken heeft u te maken met hete oppervlakten, opspattend vet, kokende olie, vlam in de pan, etc.

U weet natuurlijk precies wat u moet doen in die gevallen en raakt niet in paniek. In de tussentijd is het echter wel handig dat het vuur zich niet kan verspreiden. Een aluminium keukenachterwand is erg brandveilig omdat het een niet-brandbaar materiaal is. Tijdens het productieproces komt de achterwand zelfs al in een oven van 200 graden Celcius. Een beetje hitte is dus echt geen probleem. Bekijk onderstaande video maar eens.

4 .Een aluminium achterwand kan goed tegen water

Een keukenachterwand moet natuurlijk goed tegen water kunnen. Het wordt immers achter het aanrecht, vlakbij de kraan geplaatst. Gelukkig kan dit materiaal er prima tegen. Het oppervlakte is waterafstotend dus het water glijdt er zo vanaf. Zorg er wel voor dat de onderkant bij het aanrecht goed is afgekit zodat er geen water tussen de muur en de keukenachterwand komt.

De waterdichte kwaliteiten van de keukenachterwand is zo goed dat mensen het zelfs in de badkamer zijn gaan gebruiken. Niet alleen boven de wastafel maar zelfs in de douchecabine! Dit ziet er niet alleen prachtig uit, ook in de badkamer profiteert u natuurlijk van de eenvoudige schoonmaak die komt door niet meer tussen al die voegen te hoeven schrobben. 

5. Eenvoudige montage & perfect op maat gemaakt

Een keukenachterwand uit aluminium is maar 2 millimeter dik, dit maakt het sterk en lichtgewicht tegelijk. De achterwand is hierdoor heel eenvoudig te tillen zodat u hem met gemak boven het aanrecht krijgt.

Voor het monteren van de achterwand hoeft u overigens de ondergrond bijna niet te prepareren. U kunt niet door de keukenachterwand heen kijken dus u ziet geen vlekken, kleurverschil of wat dan ook. Het hoeft zelfs niet perfect glad te zijn. U heeft namelijk te maken met een massieve, 2 mm dikke plaat aluminium. Dus zelfs structuurverf of tegels kunt u gewoon laten zitten. U plakt de wand er gewoon overheen. Zorg er dan wel even voor dat het stofvrij, schoon en droog is. Alles dat u laat zitten, blijft straks achter die wand plakken en dat zou kunnen gaan schimmelen. Dat moet u niet hebben.

Tijdens het bestellen kunt u al aangeven hoe groot de achterwand moet zijn, wij maken hem vervolgens exact op maat. Die past dus straks precies. Dit geldt ook voor uitsparingen voor stopcontacten, lichtschakelaars en dergelijke. Wij maken precies op de goede plek gaten in de achterwand zodat het monteren in uw keuken heel gemakkelijk gaat. 

U moet dan natuurlijk de hele boel wel even goed opmeten. Om u daar mee te helpen, hebben we een handleiding geschreven en zelfs een video laten maken. Zelfs als u totaal niet handig bent, kunt u dus nog steeds de goede maten opmeten en een prachtige achterwand voor in de keuken bestellen.

6. U kunt helemaal los gaan met uw creativiteit

We hebben u al verteld hoe álle afbeeldingen op een achterwand gesublimeerd kunnen worden. Als u zelf een beetje creatief bent of leuk kunt ontwerpen dan is het ook mogelijk om uw eigen creaties op de meest opvallende plek in uw keuken op te hangen. Bekijk de keukenachterwand van Tineke en Ad bijvoorbeeld maar eens. Zij hebben een ontwerp van hun dochter laten vereeuwigen in hun keuken. Wij vinden het er fantastisch uitzien!

Maar dat is niet de enige manier waarop u uw creativiteit ten toon kunt stellen. Ook de vorm kan meespelen. Sinds maart 2019 bieden wij namelijk allerlei vormen aan. Een keukenachterwand wordt zo nóg persoonlijker! U kunt namelijk ook uw eigen vormen doorgeven! Enkele voorbeelden hebben wij al standaard in onze collectie staan, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de categorie “SubTile”, daar staan ontwerpen in met “Refined Edge” in de naam. Ontwerpen met een Refined Edge hebben de bovenkant van het paneel contour gesneden langs het design van uw achterwand. Super gaaf en super uniek!

7. De beste kwaliteit

Een keukenachterwand van aluminium heeft de allerhoogste fotokwaliteit. De mooiste kleuren, de scherpste lijnen, etc. De coating die over de panelen wordt aangebracht, voorziet het geheel ook meteen van een UV filter. Daarmee blijven de kleuren lang mooi, ook als de zon er op schijnt. Zo heeft u over een paar jaar geen verkleurde, fletse achterwand in uw keuken hangen. Niet onbelangrijk dus.

De coating op dit materiaal kan mat of glanzend zijn. Afhankelijk van uw smaak of het ontwerp die u kiest, kan de één mooier zijn dan de ander. Weet u niet welke u moet kiezen? Vraag dan even een proefstaaltje aan. U krijgt dan een aantal kleine voorbeeldpaneeltjes thuis gestuurd zodat u de verschillen goed kunt zien. Dat maakt het kiezen weer wat makkelijker.

8. Inspiratie is overal te vinden

Kijk eens op de onze inspiratiepagina om voorbeelden van andere mensen thuis te bekijken. Daarnaast is er natuurlijk ook veel te vinden op Facebook, Instagram, Pinterest en op de website van Duropanel waar ook veel andere decoratieve panelen en producten verkrijgbaar zijn. U ziet al snel dat deze panelen niet alleen bij mensen thuis opgehangen kunnen worden, ook in hotels, restaurants of andere bedrijven past een mooie keukenachterwand perfect in het interieur!

9. Een keukenachterwand voor elk budget

Bij Pimp Your Kitchen is aluminium het beste materiaal dat verkrijgbaar is. Heeft u echter andere wensen of een ander budget dan bieden wij ook keukenachterwanden van dibond (kunststof) en van gelamineerd papier aan. Zo is er voor iedereen een keukenachterwand te vinden.

Op onze website kunt u heel gemakkelijk bestellen via de configurator, waar u zelfs zonder account uw eigen ontwerp kunt maken. Uitleg over de configurator vind u hier. Heeft u speciale wensen of lukt het niet met de configurator? Stuur dan even een mailtje naar info@pimpyourkitchen.nl, u wordt dan persoonlijk geholpen door Jolien. Zij helpt u graag!

Delen:

Info over
 29 april 2019

Bekijk onze collectie!

Collectie bekijken